عصر کرد

آخرين مطالب

دهه رکود،عبرت،تجربه|درودیان:تمرکز دولت بر مهار تورم غلط است! سیاسی

دهه رکود،عبرت،تجربه|درودیان:تمرکز دولت بر مهار تورم غلط است!
  بزرگنمايي:

عصر کرد - یک کارشناس اقتصادی با اشاره به هزینه بالای سیاست های پولی و مالی متعارف در خصوص کاهش تورم، از لزوم تغییر نگاه دولت چهاردهم از مسئله مهار تورم به توسعه بخش حقیقی اقتصاد به واسطه تعریف پروژه های ملی با همکاری قدرت های اقتصادی گفت. - اخبار اقتصادی -
خبرگزاری تسنیم، قصد دارد در پروندۀ «دهۀ رکود، عبرت، تجربه» به‌تفصیل و در گفتگو با صاحب‌نظران و کارشناسان به بررسی وضعیت اقتصاد ایران در دهۀ 90، دلایل و ریشه‌های افول اقتصاد در این دهه و راه‌حل‌های جبران این خسارت در سالهای پیشِ‌رو بپردازد.
دهه رکود،عبرت،تجربه|درودیان:اتکای صرف به مذاکره راه‌حل نیستدهه رکود،عبرت،تجربه|درودیان:تحریم، دلیل اقتصاد آشفته دهه 90دهه رکود,عبرت،تجربه|حسن خانی:خنثی سازی تحریم دهه90 دنبال نشددهه «رکود، عبرت، تجربه»|حسن‌خانی؛چرا اقتصاد ایران شرطی شد؟
در این راستا با حسین دوردیان، اقتصاددان و پژوهشگر اقتصادی گفت و گو کردیم که بخش آخر آن به شرح زیر می باشد:
تسنیم: چند سالی است که بنظر می رسد اقتصاد ایران شرطی شده یعنی به محض اینکه یک اتفاقی خارج از مرزها رخ می دهد که ممکن است چندان ارتباطی با ما نیز نداشته باشد، اما سریعا شاهد تغییر در شاخص‌های کلان اقتصادمان هستیم که بارزترین آنها کاهش ورود سرمایه به داخل و یا افزایش نرخ ارز است.اولا از کی اقتصاد ایران اینجوری شد و ثانیاً به نظر شما راه برون رفت از این وضعیت چیست؟
درودیان: واقعیت این است که اقتصاد مبتنی بر انرژی و صادرات آن، همراه با واردات برخی کالاها، سبب شده که جریان خروج و ورود ارز برای اقتصاد کشور از اهمیت زیادی برخوردار باشد. این وابستگی به مرور از واقعیت‌های بیرونی به ذهنیت‌های عمومی نیز منتقل می‌شود؛ به طوری که افراد پیش‌بینی می‌کنند هر تغییری در قیمت ارز، تأثیر مستقیمی بر قیمت کالاها و خدمات دارد. اخبار و رویدادهای اقتصادی نیز که نشان‌دهنده تغییر در نرخ ارز هستند، تأثیرات قابل‌توجه و تعیین‌کننده‌ای بر اقتصاد و حتی انتظارات عمومی می‌گذارند. به نظر من، این شرایط به مانعی بزرگ برای کاهش تورم از طریق سیاست‌های رایج تبدیل شده است.
وی افزود: تغییر این واقعیت امری بسیار دشوار و طولانی‌مدت است و همان‌طور که گفتم، بخشی از آن به جایگاه ما در اقتصاد جهانی بستگی دارد. ما تلاش کرده‌ایم جایگاه پیشین خود را حفظ کنیم، اما باید بدانیم که دیگر آن جایگاه برای ما وجود ندارد و باید دنبال موقعیت جدیدی در اقتصاد جهانی باشیم. در این جایگاه تازه، با تغییر چشم‌اندازها و افق‌ها و زمانی که مردم ببینند در صورت وقوع تحریم‌ها یا موانع تجاری، روند سرمایه‌گذاری و پروژه‌های توسعه‌ای آسیب نمی‌بیند، کم‌کم ذهنیت‌ها نیز دچار تحول خواهد شد. 
این کارشناس اقتصادی گفت: نمی‌توانیم در شرایط آسیب‌پذیری فعلی باقی بمانیم و در عین حال با ابزارهایی مانند مالیات و محدودیت‌ها بخواهیم از تأثیر این تغییرات جلوگیری کنیم. به نظر من این روش موفقیت‌آمیز نخواهد بود. برای رسیدن به اقتصادی که پذیرای سرمایه‌گذاری بیشتری باشد و بتواند در سطح داخلی و بین‌المللی پروژه‌های بزرگ و معنادار را به سرانجام برساند، نیازمند حرکت در مسیر خاصی هستیم؛ مسیری که با دو بال تحول ساختاری و تقویت سرمایه‌پذیری، اقتصاد ما را مقاوم‌تر خواهد کرد. در نتیجه، تنها پس از این تحولات است که اقتصاد ما به جایگاهی می‌رسد که از تغییرات و رویدادهای خارجی آسیب کمتری ببیند و قدرت بیشتری در مقابله با این تحولات داشته باشد.
.
تسنیم: به نظر شما دولت چهاردهم برای بهبود فضای کلان اقتصاد باید تمرکز خود را روی نقدینگی بگذارد و یا نرخ ارز را مهار کند؟
درودیان: بهتر است تمرکز از موضوع کنترل تورم برداشته شود، نه به این دلیل که تورم موضوع بی‌اهمیتی است یا آسیبی به اقتصاد نمی‌زند، بلکه به این دلیل که در مقطع کنونی، تلاش برای مهار تورم، تلاشی پرهزینه و کم‌ثمر است. در شرایطی که ابزارهایی مانند مالیات و سیاست‌های انقباضی به دلیل تأثیرپذیری از چشم‌اندازها و انتظارات کوتاه‌مدت، اثربخشی کافی ندارند، ورود به این بازی نتیجه مطلوبی به همراه نخواهد داشت. این ابزارها در کنترل تورم، ضعیف عمل می‌کنند و هر بار که تلاش می‌کنیم با سیاست‌هایی همچون کاهش نرخ بهره یا عرضه ارز ترجیحی، تورم را کنترل کنیم، آسیب‌های دیگری به اقتصاد وارد می‌شود. برای مثال، هنگامی که نرخ بهره را از زیر 30 درصد به حدود 40 درصد می‌رسانیم، لطمه‌های جدی به ساختار اقتصادی وارد می‌شود. یا وقتی که ارز ترجیحی توزیع می‌کنیم، از دست دادن منابع ارزی کشور را به همراه دارد. 
در نهایت، وقتی تمرکز را بر کنترل تورم می‌گذاریم، خسارات زیادی به بار می‌آید و دستاوردهای محدودی به دست می‌آوریم. به همین دلیل، به جای تمرکز بر کنترل مستقیم تورم، باید سرمایه‌گذاری در بخش‌های واقعی اقتصاد و ایجاد پروژه‌های زیرساختی در اولویت قرار بگیرد. این نوع سرمایه‌گذاری‌ها، حتی در کوتاه‌مدت، می‌تواند در مهار تورم مؤثر باشد و از همه مهم‌تر، بستری قوی‌تر برای ثبات اقتصادی در آینده فراهم کند.
در بلندمدت، با داشتن سرمایه‌گذاری‌های زیرساختی، دولت می‌تواند از منابع ارزی موجود به شکلی کارآمدتر استفاده کند و توان بیشتری برای جبران تورم و تأثیرات آن بر معیشت مردم به دست آورد. به جای تمرکز صرف بر کنترل تورم، بهتر است سیاست‌هایی اتخاذ شود که از طریق جبران نقدی و کالایی، آثار تورم بر زندگی مردم را کاهش دهند. چنین رویکردی به نظر من مؤثرتر و منطقی‌تر از تلاش برای کنترل مستقیم تورم است که هم از دسترس ما خارج است و هم هزینه‌های بسیاری به همراه دارد.
.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/908886/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

«مولانا» در میدان محمدیه تهران!

بزرگترین کار برای همسر

تاج ادبیات جهان

تخلف در انتخابات هیئت فوتبال اصفهان

طولانی‌ترین رالی تاریخ تنیس روی میز جهان

حمید درخشان: بازی خوب پرسپولیس برای کسب پیروزی کافی نیست

امین اسماعیل‌نژاد صدرنشینی را از دست داد

برگزاری بازی بارسلونا - اتلتیکو در آمریکا منتفی شد

استقلال و پرسپولیس امشب طرفدار رونالدو!

نقشه عربستان برای پدیده جوان بارسا خنثی شد

نمایش ضعیف استقلال و پرسپولیس در لیگ نخبگان

حرکت استثنایی جا مورنت در بازی ممفیس-بروکلین

ساعت دیدار سپاهان و شارجه امارات تغییر کرد

عکس/ صحنه دردناک از رامین رضاییان در عربستان

پرداخت عوارض دوباره حمل بار از مسیر اقلیم به بخش مرکزی عراق

قاچاقچی سوخت در کامیاران 19 میلیارد ریال جریمه شد

حراج پاییزی ایران خودرو؛ با 200 میلیون صاحب دناپلاس شوید

19 ایستگاه برف‌روبی در شهر سنندج برپا می‌شود

نگاهی به رویداد بزرگ اقتصادی کیش اینوکس 2024

اقتصاد هند مثبت شد

توفیق اجباری یک سیاست پرریسک

اولویت کشور اقتصاد و معیشت مردم است

روز انتخابات آمریکا؛ اولین رئیس‌جمهور زن یا بازگشت مرد جنجالی/ کدام یک برای اقتصاد مفید هستند؟

مدارس زنجان فردا چهارشنبه 16 آبان ماه 1403 تعطیل است؟ | تعطیلی مدارس زنجان چهارشنبه 16 آبان 1403

وزیر اقتصاد: مشکل ترخیص کالای وارد کنندگان رفع می‌شود

سامان دهی اتباع و بهبود اقتصاد کشور

دورنمای تاریک از اقتصاد ایران/ منتظر گرانی غذا و دارو باشیم؟

توجه ویژه به اقتصاد و معیشت مردم مهم‌ترین وظیفه دولت است

تعیین تکلیف بانک های خصوصی ناتراز

ضرورت ائتلاف جهانی برای مقابله با صهیونیست‌ها

ضرورت ائتلاف جهانی برای مقابله با جنایت صهیونیست‌ها واجب است

آماده‌باش 550 نیروی راهداری کرمانشاه برای فصل سرما

دبیر مجمع مشورتی نظام مسائل شهر کرمانشاه منصوب شد

برگزاری جشنواره قهرمانان آینده توسط بیمه دی

سیزدهمین نشست «اخلاق کاربردی مدیران بنیاد شهید و امور ایثارگران» برگزار شد

انتصاب دبیر کمیسیون ماده 16 قانون تسهیلات استخدامی و اجتماعی جانبازان

انتصاب معاون بهداشت و درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران

انتصاب مدیرکل پشتیبانی و مهندسی بنیاد شهید و امور ایثارگران

از آدم ها کمک بخواهید!

تحریم بازی با شاختار توسط هواداران بایرن

سرمربی سلتیک: مقابل لایپزیش آتش‌بازی نکنید!

رود گولیت: میلان امروز رهبر خاصی ندارد

حسینی بهترین بازیکن استقلال مقابل الهلال

عقب‌نشینی مدیران الاتفاق؛ جرارد فعلا می‌ماند!

گاریدو : زمان طلایی بازی را از دست دادیم و بعد از گل الغرافه عصبی بودیم!

پرسپولیس نبرد! صعود به دور حذفی چیزی شبیه به معجزه!

گلهای برتر منچسترسیتی در ماه اکتبر 2024

سیو تماشایی مایک مانیان مقابل مونزا از تمام زوایا

هتریک میتروویچ، باخت های استقلال را ادامه دار کرد

زمان دوری نیمار از میادین مشخص شد